ProvideX

Producent van ProvideX is het uit Ontario, Canada afkomstige Sage Software Canada Ltd. Eind 2010 is het ProvideX product weer terug bij de autheur van het product, Michael King, van PVX Plus Technologies, Ltd.

Het product is al vanaf 1985 op de markt, maar eind 1995 werd het in Europa geïntroduceerd door Edias International B.V., als een alternatief voor de tot dan bekende en in ons land gebruikte Business BASIC ontwikkelomgevingen.

Het was al snel duidelijk dat ProvideX, meer dan de producten van collega's, geschikt was om onder Windows te worden gebruikt. De meegeleverde tools en de duidelijke taaleigenschappen zorgen voor een snelle en consistente ontwikkeling van op Windows gebaseerde Business BASIC applicaties.

Gelezen en geschreven wordt in de eigen ProvideX database of, via ODBC, in elke willekeurige ODBC compatible database. ORACLE databases kunnen door ProvideX direct, zonder tussenkomst van ODBC, worden benaderd. ProvideX Professional leest BBx bestanden.

Een belangrijk onderdeel van ProvideX is de NOMADS toolset. NOMADS stelt de Business BASIC programmeur niet alleen in staat om een degelijke Windows applicatie te schrijven, het zorgt er ook voor dat andere Windows programma's, zoals Microsoft Office en Crystal Reports, gegevens uit de ProvideX database via de ODBC driver van ProvideX kunnen benaderen.

Met WindX, een ander ProvideX product, is het mogelijk om in een UNIX omgeving op de Windows werkplek toch alle functionaliteit van Windows te gebruiken. WindX kan ook worden toegepast als Client/Server toepassing op een Windows Server.

JavX is een nieuw ProvideX product. Het is een 'thin client' programma, in Java geschreven, waarmee uw ProvideX programma's werken in een webbrowser, op uw favoriete operating systeem, waaronder Apple MAC OS X.

Met de ProvideX Web Server kunt u de in uw ProvideX databases vastgelegde gegevens ontsluiten voor het wereld-wijde-web. ProvideX Web Server werkt binnen alle op TCP/IP gebaseerde omgevingen, waaronder Windows 2000, 2003, NT, XP, 9x, UNIX, Linux, AIX etc., zonder dat hiervoor een CGI programma vereist is.

Naast alle Windows versies, worden ook vrijwel alle UNIX varianten ondersteund.

Voor gebruikers van andere of oudere Business BASIC producten zijn tools beschikbaar om naar ProvideX te converteren.

Vanaf 2010 wordt ProvideX verder ontwikkeld door PVX Plus Technologies, Ltd. onder de prouctnamen PxPlus en PxBasic.

Voor meer algemene informatie over Business BASIC klikt u hier.

 

Prijslijst en downloads

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

PVX Plus Prijslijst per 1 juli 2011 in .PDF formaat downloaden?

Klik hier (Informatie over .PDF Acrobat 86 Kb).PxPlus gratis uitproberen?
Klik op het PxPlus icoon om PxPlus versie 10 (27,0 MB) voor Windows (7/2008/Vista/XP/2003/2000) te downloaden.

PVX PlusPxPlus downloaden

PxPlus kunt u onder Windows direct als demo-versie gebruiken of, met een licentie als Base System, Professional of e-Commerce product. Er is ook een niet-commerciŽle versie beschikbaar, PxBasic. Single-user en bestemd voor thuis en hobby gebruik. Vergelijk hier alle PVX Plus producten. Klik hier om PxBasic (24,4 MB) te downloaden.

Voor versies van andere besturingssystemen, documentatie en PVX Plus 10 gerelateerde producten klikt u hier.

Voor ProvideX (32 bit), klik op 9.10; voor meer informatie neem contact met ons op of ga naar de website van PVX Plus.


Klik op de
ProvideX 7 brochure
om deze in te zien of te downloaden.
(Informatie over .PDF Acrobat 2,2 MB)CONSYSTENT is mede-intiatiefnemer van de
groep. Een samenwerking van Business BASIC specialisten, die met ProvideX verder willen.

 
   

Verder - naar volgende pagina

Omhoog - naar begin van tekst